Yoga is...

people-2573216.jpg
Vinyasa-yoga
Yoga van de baby
Paar mediteren op het strand
Team High Five

Hatha yoga neemt het lichaam als 'ingang' om tot bewustzijnsontwikkeling te komen. De belangrijkste aspecten in de Hatha yoga zijn de lichaamsoefeningen en houdingen (asana's), de adem (pranayama), de chakra's (centra van bewustzijnsenergie) en meditatie. 'Ha' betekent 'zon' en 'tha' betekent 'maan', ofwel de mannelijke zonenergie en de vrouwelijke maanenergie. Hatha yoga is gericht op het in balans brengen van deze energieën.

 

Lees meer

Critical Alignment brengt balans tussen bewegingsspieren (oppervlakkige spieren) en de houdingss-pieren (dieper gelegen spieren). De focus ligt in het uitlijnen van het lichaam, ontspanning brengen in de bewegingspieren, kracht ontwikkelen in de houdingspieren, verbeteren van de lichaamshouding en mentale ontspanning.

Bij Vinyasa-yoga staan lichaam, ademhaling en geest in tijd-en-ruimte continu met elkaar in verbinding. Stap voor stap volgen de houdingen (asana's) elkaar op in een vloeiende reeks en zo brengen ze het bewustzijn naar de verschillende delen van het lichaam.

 

Bijzonder aan te raden voor 20 – 40-jarige deelnemers.

Bij het ouder worden zijn je spieren wat sneller stijf en beweeg je vaak ook minder. Seniorenyoga richt zich op de spiergroepen die de motoriek bepalen, waardoor je je soepeler en makkelijker gaat bewegen. Dat geeft een veel prettiger gevoel in je lijf en je kunt weer dingen doen waarvan je dacht dat je ze niet meer zou kunnen.
Door gerichte oefeningen zul je bovendien je gevoel voor balans verbeteren, zodat je minder snel duizelig wordt. Plezierig neveneffect van je verbeterde motoriek is een jongere uitstraling.

Lees meer

Soms kunnen de oefeningen vanaf de yogamat (tijdelijk) te zwaar voor je zijn. Met behulp van een stoel zijn de houdingen voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie. De yogahoudingen doe je zittend, staand en ondersteund door de stoel. Fijne oefeningen die je gemakkelijk thuis en/of op het werk kunt doen. Bij de eindontspanning lig je comfortabel op de grond. Tijdens deze lessen staat bewustwording en het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele (tijdelijke) beperkingen.

In de lessen zwangerschapsyoga leer je alles wat je nodig hebt om op een natuurlijke manier te bevallen. De oefeningen zijn gebaseerd op Hatha yoga en zorgen voor het versoepelen en verstevigen van verschillende spiergroepen en gewrichten, en op een goede houding en balans. De ademhalings- en ontspanningsoefeningen helpen je om je bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je kunt beginnen vanaf de 12de week van je zwangerschap. 

Lees meer

Deze vorm van yoga is natuurlijk op de eerste plaats bedoeld voor jonge moeders voor herstel na de bevalling.

Herstel van bekkenbodem, buikspieren en je 'core' , buik-billen-benen.

 

Daarnaast is het eigenlijk een 'must' voor elke vrouw, omdat juist deze spiergroepen een leven lang onderhoud nodig hebben.

Dus dames: allemaal van harte welkom, heerlijk op muziek oefenen in een prettig tempo.

 

Elke maandagavond van 20.30 tot 21.30.

Babymassage schenkt veel plezier en een diepe ontspanning. Het versterkt de band tussen ouder en kind. Door te masseren leer je de lichaamstaal van je baby beter begrijpen. Dit kan je zelfvertrouwen als ouder vergroten.

Babymassage heeft als doel de overgang van het besloten leven in de baarmoeder naar de grote wijde wereld te helpen maken. Aanraken, knuffelen, wiegen en huid-op-huid contact is voor een baby even belangrijk als eten en drinken.
Tevens is er ruimte voor onderwerpen die te maken hebben met het zo ontspannen mogelijk omgaan met je baby.

Lees meer

Samen kun je je grenzen en je mogelijkheden ontdekken. Dit kan je helpen om het basisvertrouwen in jezelf en het contact met je kindje te versterken. Vanuit dit vertrouwen en dit bewustzijn kun je op een andere manier naar jezelf leren kijken en naar je kind.

De lessen zijn speels, afwisselend en hebben een gezellige, ongedwongen sfeer.

Jij als ouder oefent spelenderwijs je buik-, bekkenbodem-, bil- en beenspieren, armen, schouders en rug. Je krijgt veel liedjes en oefeningen mee naar huis, zodat je er thuis ook plezier en verdieping in kunt vinden. Voor de ouders is het tevens een leuke manier om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Lees meer

Kinderyoga is een feest, een avontuur, waarbij plezier maken voorop staat! Kinderyoga is geen wedstrijd; iedereen mag gewoon zichzelf zijn! Elke les heeft een thema dat aansluit bij de beleving van kinderen. We gaan bijvoorbeeld op bezoek bij de indianen en ontmoeten je krachtdier; vliegen naar de ruimte; op reis naar je eigen droomplek; de woestijn of onder water. Op een creatieve manier komen actieve en ontspannende yogaoefeningen aan bod.

Lees meer

Het effect op uw medewerkers vertaalt zich in een betere concentratie, vitaliteit, het beter kunnen omgaan met stressvolle situaties en het prettiger zijn in de omgang. Zowel voor de interne communicatie tussen medewerkers, als de externe communicatie met klanten levert dit een beter begrip op, betere samenwerking en een vlottere afhandeling van werkzaamheden. En vooral: meer plezier en iedereen lekkerder in zijn/haar vel.

Yoga is...