top of page

Onze docenten

003b ASA Fotograaf Tessa Witvoet.jpg

Harma van Zon

Harma begon in 1974 met Yogapraktijk de Zon, samen met Jo van Orshoven. De praktijk heette destijds Yoga en Vedanta Ashram.  Zij volgde de opleiding tot yogadocent  bij dr. Rama Polderman, een van de wegbereiders van de yogabeoefening in Nederland en oprichter van de Stichting Yoga en Vedanta. Haar verdere opleiding was bij yogameesters Jean Klein,  Bert van Gennep,  Swami Ranganathananda , Harish Johari en Klaas-Jan van Velzen.  Harma is pionier op het gebied van zwangerschapsyoga en babymassage en zij is vertaler van het boek Shantala babymassage van dr. Frédérick  Leboyer. Zij  geeft binnen de praktijk Hatha yoga met verdiepende achtergronden.

 

Harma is naast Yogadocent  ook trainer/coach. Ze verzorgt binnen de praktijk regelmatig workshops, zoals Mantra-zingen en Systemisch Werken.

Gegevens

Harma van Zon

telefoonnummer: 06-28444724/020-4882862

Mailadres: harma@yogadezon.nl, Website: vanzoncoacht.nl

Josee
3c888dd9-35c9-4c24-a201-37eba0037f8d.JPG

Josee Adrichem

Josee is in 1998 samen met Harma de praktijk in Krommenie gestart. Eerst op de Zwanenbloemlaan en sinds 2013 op de Zonnelaan.

Ze heeft haar opleiding o.a. genoten bij Harma, Koos Zondervan, Klaas-Jan van Velzen, Rita Beintema en de Maatschap Samsara Yoga. Uiteraard volgt ze regelmatig verdiepingscursussen. Josee geeft Hatha yoga, Zwangerschapsyoga en Herstelyoga.

Gegevens

Josee Adrichem

telefoonnummer: 06-13256066

Mailadres: Josee@yogadezon.nl

Patricia
d158f42d-abd5-43df-8a9f-12ab4c3e6bd2.JPG

Patricia Stikvoort

Patricia is sinds 2008 verbonden met De Zon. Zij heeft haar opleiding genoten bij o.a. Harma, Samsara Yoga en bij de Jip & Jan Academie. Met regelmaat volgt zij verdiepingscursussen.

Patricia geeft Hatha yoga en stoelyoga, waarbij bewustwording en het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal staan.

Daarnaast heeft ze in Assendelft een praktijk voor Bewust-Zijn en persoonlijke groei: "de Vleugelboom".

Gegevens

Patricia Stikvoort

telefoonnummer: 06-30429470

Mailadres: patricia@yogadezon.nl

vleugelboom.png
IMG_8506.jpeg

Najat Fatni

Najat heeft haar opleiding tot Yogadocent  gevolgd bij Critical Alignment Yoga. Binnen de praktijk verzorgt ze vanaf september 2019 ook yoga volgens de Critical Alignment methodiek.

Het doel van Critical Alignment is balans te brengen tussen alle (telkens twee) spiergroepen en zo het lichaam in de juiste spanning vrij te laten bewegen.

De focus ligt steeds op het uitlijnen van het lichaam.

Gegevens

Najat Fatni

telefoonnummer: 06-41185858

Mailadres: Najat@yogadezon.nl

Najat
Foto voor de Zon.jpg

Caro Adrichem

Caro heeft de opleiding tot Vinyasa-docent gevolgd en afgerond.

Bij Vinyasa-yoga staan lichaam, ademhaling en geest in tijd-en-ruimte continu met elkaar in verbinding. Stap voor stap volgen de houdingen (asana's) elkaar op in een vloeiende reeks en zo brengen ze het bewustzijn naar de verschillende delen van het lichaam.

 

Bijzonder aan te raden voor 20 – 40-jarige deelnemers.

Gegevens

Caro Adrichem

telefoonnummer: 06-22680626

Mailadres: Caro@yogadezon.nl

IMG-20210317-WA0001.jpg

Gertrud Rijkhoff

Ik heb de zes-jarige docentenopleiding bij het  Raja Yoga Instituut te Ilpendam voltooid, waarvan twee jaar bestond uit de Meestersopleiding.

Verder volgde ik de Yin Yoga, Mindfulness & Meditatie opleiding bij Anoshe Overington. Meditation Teacher opleiding bij Anand Nigam Overington. Daarnaast de  Yoga Nidra opleiding en verdiepingscursussen bij Ron van der Post en Klaas-Jan van Velzen.

 

Mijn lessen kenmerken zich door Mindful aanwezig te zijn in welke vorm de les ook gegeven wordt en door  het bescheiden delen van mijn kennis vanuit de Yoga filosofie.

Gegevens

Gertrud Rijkhoff

telefoonnummer: 06 – 30095795

Mailadres: Gertrud@yogadezon.nl

Vanessa kinderyoga vervangster (1).PNG

Vanessa Leibbrand

Vanessa heeft sinds september 2022 de kinderyoga lessen van Patricia overgenomen.

Zij heeft haar kinderyoga opleiding gevolgd bij de Jip & Jan Yoga Academie.

Gegevens

Vanessa Leibbrand

telefoonnummer: 06-53204671

Mailadres: vanessa@yogadezon.nl

Vanessa

Yoga is...

bottom of page