top of page

Stoelyoga / Seniorenyoga

Soms kunnen de oefeningen vanaf de yogamat (tijdelijk) te zwaar voor je zijn. Met behulp van een stoel zijn de houdingen voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie. De oefeningen kunnen worden aangepast aan de individuele mogelijkheden.

 

Bij het ouder worden of bij herstel zijn je spieren wat sneller stijf en beweeg je vaak ook minder. Deze vorm van yoga richt zich op de spiergroepen die de motoriek bepalen, waardoor je je soepeler en makkelijker gaat bewegen. Je ademhaling verbetert en je voelt je na verloop van tijd vitaler en meer ontspannen. Door de gerichte oefeningen zal bovendien je gevoel voor balans verbeteren (zodat je minder snel duizelig wordt). Plezierig neveneffect van je verbeterde motoriek is een jongere uitstraling.

 

De yogahoudingen doe je zittend, staand en/of ondersteund door de stoel. Fijne oefeningen die je gemakkelijk thuis en/of op het werk kunt doen. Bij de eindontspanning lig je comfortabel op de grond of je kunt kiezen voor een zittende ontspanning. 

Tijdens deze lessen staat bewustwording en het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele (tijdelijke) beperkingen.

IMG-5057 (1).jpg

Yoga is...

bottom of page