top of page

Babymassage

Cursus Shantala Babymassage

 

Door babymassage communiceer je heel direct met je baby door liefdevolle aanraking. De tastzin is bij baby's het meest ontwikkelde zintuig. Intuïtief pas je deze aanraking al vanzelf toe, bijv. als je je kindje in-oliet na het badje. In de babymassagelessen doe je dit systematischer, volgens de aloude Ayurvedische Shantala methode.  

PHOTO-2022-01-17-09-28-10.jpg

Babymassage schenkt veel plezier en een diepe ontspanning. Het versterkt de band tussen ouder en kind. Door te masseren leer je de lichaamstaal van je baby beter begrijpen. Dit kan je zelfvertrouwen als ouder vergroten.

Babymassage heeft als doel de overgang van het besloten leven in de baarmoeder naar de grote wijde wereld te helpen maken. Aanraken, knuffelen, wiegen en huid-op-huid contact is voor een baby even belangrijk als eten en drinken.
Tevens is er ruimte voor onderwerpen die te maken hebben met het zo ontspannen mogelijk omgaan met je baby. Hierbij valt te denken aan informatie over til- en draagtechnieken, darmkrampjes, lichaamstaal enz. Je kunt al deze technieken heel gemakkelijk in je dagelijkse bezigheden samen met je baby betrekken.

 

Meedoen?

  • Voor wie: voor ouders en baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden

  • We bieden twee cursussen aan:

    • Basis cursus Shantala babymassage

    • Verdiepingscursus babymassage (inclusief diverse andere massage technieken)

  • Regelmatig starten we met een nieuwe cursus.

Verdiepingscursus Shantala Babymassage

3 x 1,5 uur les samen met je baby    (dagdeel en tijdstip in overleg)

 

Het belangrijkste van een babymassage is kijken / luisteren naar je kindje en inspelen op de behoefte van je kindje op dat moment. De Shantala babymassage wordt tijdens deze cursus aangevuld met technieken uit diverse andere stromingen, zodat je kunt inspelen op deze behoefte en je kindje juist datgene kunt bieden wat hij op dat moment het meest nodig heeft. Dit kan je zelfvertrouwen als moeder/vader enorm vergroten.

Voor meer informatie klik hier!

Yoga is...

bottom of page