top of page

Kinderyoga

Yoga is een ontdekkingsreis, waarin kinderen zichzelf leren kennen van alle kanten (de positieve en de minder positieve), zodat ze in evenwicht kunnen komen. Kinderen kunnen zichzelf ontdekken én ervaren; hun innerlijke kracht. Hierdoor kan het zelfvertrouwen, het zelfbewustzijn, de creativiteit en de eigenwaarde groeien. Kinderen worden zich, door de oefeningen, meer bewust van hun emoties, lichaam en omgeving. De houdingen, de bewegingen en de ademhalingen geven kracht, balans en zijn bevorderlijk voor de lichaamshouding. Ook lukt het kinderen om zich beter te concentreren, omdat ze bij yoga een rustigere ademhaling hebben kunnen ontwikkelen.

Kinderyoga is een feest, een avontuur, waarbij plezier maken voorop staat! Kinderyoga is geen wedstrijd; iedereen mag gewoon zichzelf zijn! Elke les heeft een thema dat aansluit bij de beleving van kinderen. We gaan bijvoorbeeld op bezoek bij de indianen en ontmoeten je krachtdier; vliegen naar de ruimte; op reis naar je eigen droomplek; de woestijn of onder water. Op een creatieve manier komen actieve en ontspannende yogaoefeningen aan bod.

 

8fa48fdc-add9-4225-8936-cd2454ddafd0.JPG

Jongerenyoga

Bij jongerenyoga maakt de speelsheid uit de kinderyoga plaats voor het uitdagen en verkennen van je grenzen. Elke jongere beleeft wel eens een stressvolle situatie. Een moeilijke toets, een presentatie, ruzie met ouders of vrienden. Op dit soort momenten is het fijn om jezelf te ontspannen of te ontladen.
We behandelen regelmatig een thema, waar we dan uitgebreid over praten. Ook doen we regelmatig oefeningen en activiteiten, gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen. Jongeren die regelmatig yoga beoefenen worden lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger. Zij kunnen zich beter concentreren, voelen zich meer ontspannen en kunnen beter omgaan met stresssituaties.

Jongerenyoga kan een rustpunt zijn in je drukke agenda. Een plek waar jij je kunt ontladen en ontspannen; Een plek waar even helemaal niets hoeft; even contact maken met jezelf.

Yoga is...

bottom of page